Monkey Chief Tea en Headfirst Coffee Roasters

De regelmaat met theebloggen zit er nog niet helemaal in, ik werk eraan! De Sunday Steep is tot nu toe elke zondag online gekomen. Alleen aankomende zondag.. Dan vier ik mijn verjaardag in Berlijn! Omdat vorig jaar een groot succes was in Londen, gaan we dit jaar in Berlijn op zoek naar de mooiste plekjes voor een kop thee. Ik heb natuurlijk al een lijstje met hotspots klaarliggen.

Ook in Amsterdam zit je goed als je op zoek bent naar thee (en/of koffie), er zijn genoeg zaken waar je terecht kunt voor een goed gezette kop.

Afgelopen zaterdag bezocht ik Headfirst Coffee Roasters. Wat een heerlijke plek! Het zaakje zou zeker niet misstaan in het hippe Williamsburg. Achterin de zaak staat de koffiebrander waarmee er zelf koffie wordt gebrand, ziet er indrukwekkend uit. Jammer genoeg zat de zaak helemaal vol dus gingen wij voor een espresso en thee om mee te nemen, het was tenslotte prachtig weer. Ik bestelde een oolong. De thee werd secuur afgemeten, gewassen en goed getimed. Tim had een dubbele espresso besteld, en wat een smaakt zat daarin. Wauw! Ik proefde appelstroop, wat heerlijk! De thee smaakte prima, was licht was smaak en bloemig.

Bij Headfirst schenken ze thee van Monkey Chief Tea, een Amsterdams theemerk. De thee kun je ook bij Headfirst kopen en mijn keus viel op de zwarte thee, Golden Daylily. De illustraties op de verpakkingen zien er prachtig uit. Op de achterkant op de zak staat de herkomst met zetinstructies.

De thee die ik uitgezocht heb blijkt aparte te zijn. De variëteit werd oorspronkelijk gekweekt voor een milky oolong, maar de theebladeren zijn voor deze thee als zwart verwerkt. Ik heb me niet helemaal aan de zetinstructies gehouden, ik laat de thee 1,5 minuten trekken en schenk hem dan op. Dat romige van de milky oolong proef je zeker terug. Wat een prachtige thee!

Ik heb een nieuwe liefde, ze heet Golden Daylily.

DSC04343 DSC04344

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *