Review Dille & Kamille thee

 

Voor mijn verjaardag kreeg ik deze theeën van Dille & Kamille, vandaag deel ik mijn reviews.

DSC03502

De Fruitmelange Kers & Cranberry ziet er mooi kleurig uit, hij ruikt ook heerlijk zoet naar kersen, ik hou van kersen! De thee wordt door Dille & Kamille omschreven als een friszoete melange met kersen, aalbes en een vleugje cranberry.

DSC03517  DSC03518

In de thee zit naast de kers en cranberry ook appel, hibiscus, rozenbottel, ananasstukjes, zwarte appelbes, aalbes, een natuurlijk aroma en korenbloemblaadjes (mooi blauw!). Er staat ook een zet-instructie op de verpakking, anderhalve theelepel per kopje, water op 100 graden en dan 5 tot 7 minuten laten trekken.

DSC03507 DSC03508 

Bij het zetten kleurt het water vrijwel gelijk roze, hij blijft ook nog lekker zoet ruiken.

 DSC03521  DSC03522

Na 5 min ziet de thee er zo uit. Nog steeds zoet ruikend, smaakt hij wel een stuk minder zoet, best een bittere nasmaak ook. Door naar de groene thee!

DSC03510 DSC03515

In de groene thee zit ook citroengras en verveine. Hij doet een beetje aan als een sencha thee vanwege de takjes. De geur doet me denken aan gedroogde citroenschil, lekker fris dus.

DSC03519 DSC03520

Op de verpakking staat dat de thee van gecontroleerde biologische teelt is, heel fijn want dan weet je dat je geen andere nare stofjes binnen krijgt. Naast de groene thee zitten er dus citroengras, verveine en natuurlijke aroma’s in. Voor het zetten gebruik je water van 85 graden, anderhalve theelepel per kopje en laat je de thee 2 tot 4 minuten trekken.

DSC03523 DSC03525 DSC03526

De thee geeft een mooie lichtgroene kleur en ruikt fris naar citroen. Hij smaakt precies zoals hij ruikt, citroenig en zonder nasmaak. Dat smaakt naar meer! De groene thee is ook te gebruiken als een ijsthee.

 

De fruitmelange zou ik zelf niet meer kopen, de bittere nasmaak vind ik echt niet lekker. De groene thee is wel een blijvertje!

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *