Thee apps voor Android

Er zijn verschillende thee applicaties verkrijgbaar, maar welke werkt nou het beste? En wat kun je ermee? Ik deed een poging om dat uit te zoeken. In deze blogpost vergelijk ik 4 gratis thee apps voor Android met elkaar.

A Perfect Cup
Screenshot_2015-03-23-10-37-17In deze app vind je voorgeprogrammeerde theeën met bijpassende temperaturen en trektijd. De stopwatch is zelf aan te passen en tussendoor te pauzeren. De app werkt prettig, je klikt de thee aan en hij is klaar voor gebruik. Er worden verschillen aangegeven tussen bijvoorbeeld Japanse groene thee en Chinese groene thee. Sommige trektijden zijn erg lang, zoals de trektijd voor de witte thee (8 min). Voor de beginnende theezetter lijkt het mij een handige geheugensteun wat betreft de temperaturen, voor mij is hij wat te basic.

 

Teavana
Screenshot_2015-03-23-10-36-26Zodra je de app opent krijg je een keuzemenu, je kunt gelijk bij de Teatimer, verschillende theeën bekijken of kopen, zelf theeën blenden en op zoek naar de Teavana store bij jou in de buurt. In de Teatimer heb je keus uit de verschillende thee klassen met elk een eigen deuntje. De zetinstructies bevatten de temperatuur in Fahrenheit, hoeveelheid water en lepels thee, en de trektijd. Daarbij staat er ook een zetinstructie voor een ijsthee variant. Onder het tabje Tea vind je veel meer informatie. Naast verschillende blends staan er veel pure theeën tussen. Per thee staat een korte uitleg en extra achtergrondinformatie. Ook hier vind je een zetinstructie en stopwatch. Onder het tabje Tea Blender kun je zelf een thee blenden en natuurlijk gelijk aanschaffen.

 

Tea Time
Screenshot_2015-03-23-10-38-53De thee klassen staan voorgeprogrammeerd in de app. Via de tabjes kun je de thee selecteren. De hoeveelheid staat vermeld in lepels. De temperatuur en trektijd zijn overzichtelijk weergegeven. Zodra je de thee selecteert komt de stopwatch te voorschijn. Wat heel fijn is aan deze app is dat je zelf theeën kunt toe te voegen of veranderen. Daarbij kun je ook een beschrijving invoeren en je proefnotities bijhouden. Een nadeel is het reclamebalkje onderin.

 

Tea Tips
Screenshot_2015-03-23-10-39-42In deze app staan een aantal theeën vooraf ingesteld. Er staat een beschrijving over de thee, deze is wel meer gezondheid gerelateerd. Als je de thee aanklikt, zijn de trektijd temperatuur en timer aan te passen. Er zijn geen nieuwe theeën toe te voegen, maar je zou wel een andere thee helemaal kunnen aanpassen. De zwarte achtergrond maakt de app vrij druk. Ook hier staat onderin reclame.

 

 

 

De afgelopen week heb ik bij elke thee sessie een applicatie gebruikt, degene die ik het fijnst vind werken is Tea Time. Je kunt makkelijk een thee toevoegen of veranderen. Het allermooiste aan deze app is dat je smaaknotities of een beschrijving kunt toevoegen, dit gaf voor mij dan ook de doorslag. Een minpunt is dat de hoeveelheid in lepels staat aangegeven, je zou 2 lepels voor 2 grams kunnen lezen om dat op te lossen. De Tea Time app zou helemaal af zijn af je een fotootje zou kunnen toevoegen.

Gebruik jij een app om je thee te zetten?

Follow my blog with Bloglovin

 

 

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *