Tea House pet van Joseph Wesley Tea

Tea pet
Een mooie manier om thee te zetten is met een gaiwan. Met het kopje, deksel en schotel kun je de theeblaadjes meerdere malen opschenken. Het uitschenken van de thee gaat mij nog niet zo goed af, maar daarvoor zijn er theetafels en dienbladen met lekbak. Na de eerste keer opgieten om de theebladeren te wassen, schenk je de thee over zogenaamde tea pets. De tea pets zijn een onderdeel van de traditionele Chinese gaiwan theeceremonie. Op de theetafel staat een buddha voor immaterieel geluk en een kikker voor materieel geluk.

Theehuisje
Voor op mijn theetafel ben ik op zoek naar een tea pet die bij mij past. Tijdens mijn zoektocht kwam ik op verschillende Amerikaanse theeblogs deze tea house pet tegen. Joseph Wesley Tea creëerde samen met de Canadese Dayna Wagner dit ongeglazuurde theehuisje. Door de traditionele tea pet te veranderen in een huisje wil Joseph Wesley Tea je herinneren aan het belang van familie en samenleving, en je zo te bewegen je thee te delen. De netto winst van de verkochte theehuisjes wordt gedoneerd aan Detroit’s Freedom House, een tijdelijk thuis voor vluchtelingen.

Ik vind het ook een mooie verwijzing naar de theehuizen van vroeger, en daarmee staat deze tea pet bovenaan mijn tea shoppinglist.

Tea House tea house3

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *