KeepCup

Regelmatig haal ik een kop thee of koffie om mee te nemen de trein in. Coffee and Cream is in Breda mijn vaste cafeïne leverancier. In Rotterdam kies ik voor een Lebkov thee (Crusio!) to go of een Starbucks. Ik reis 3 à 4 keer per week tussen deze plaatsen voor mijn werk dus dat zijn aardig wat wegwerpbekers. Om de afvalberg wat in te perken, besloot ik een KeepCup aan te schaffen. Deze stond al tijden op mijn verlanglijst en vanwege mijn lange treinreizen had ik nu een extra excuus.

KeepCup is ontstaan in Australië. De eigenaars van een koffiezaakje wilden iets te doen aan het toenemende afval door alle wegwerpbekers. Na meerdere opties te hebben overwogen en uitgeprobeerd, besloten zij tenslotte tot het maken van de KeepCup: een herbruikbare beker in verschillende maten. In de KeepCup webshop kun je zelf je eigen beker samenstellen of kiezen uit een vaste serie kleuren. De KeepCups zijn ook te koop bij de WAAR winkels.

Ik koos voor een simpele witte medium en bestelde voor mijn zus een lichtgrijze medium. Mijn KeepCup bevalt heel goed! De deksel zit met een klik goed dicht. De plug is open en dicht te draaien, een erg handig systeem. De KeepCups kunnen gewoon in de vaatwasser en zijn BPA vrij. Bij veel koffiezaakjes krijg je ook nog eens korting als je je eigen cup meeneemt. Klein nadeel is dat je een gevulde KeepCup niet in je tas mee kunt nemen, ze zijn niet lekdicht.

KeepCup2

 

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *