Sunday Steep #9

De hele week verzamel ik mooie artikelen en interessante weetjes over thee. Op zondag deel ik ze met jullie in deze rubriek, de Sunday Steep. Zet je lekkerste thee, ga er goed voor zitten en veel leesplezier!  

Century old Qimen
Deze maand is er in de provincie Anhui in China een doos met een 100 jaar oude Qimen thee opgedoken. Het is dé thee die in 1915 het goud won bij de Panama Pacific International Exposition. De thee zat in een houten doos en blijkt in uitstekende conditie te zijn. De vraag is alleen of het nog te drinken is?

How to fix your green tea
Veel mensen vinden groene thee niet lekker en bitter, en dat is heel jammer vind ik! Er zijn zoveel mooie smaken te proeven in een groene thee. Nicole Martin van het blog Teaformeplease helpt je op weg bij het zetten van de thee. In haar blogpost vind je verschillende tips om je bittere groene thee te veranderen in het perfecte kopje. 

Gong Fu Cha tutorial
Wil je aan de slag met je gaiwan en geen idee hoe je moet beginnen? De ITC Academy maakte dit filmpje met uitgebreide uitleg. De stappen worden stap voor stap uitgelegd en voorgedaan. Ik heb er veel aangehad, verder is het veel oefenen, oefenen en oefenen. 

Fijne zondag!

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *