Sunday Steep #11

Het heeft even geduurd, maar je zondagse thee artikelen staan weer klaar. Veel leesplezier!

Tea pests
In Nederland heeft de (biologische) landbouw ook weleens last van ongedierte op de gewassen. Ben je benieuwd welke beestjes in Japan de theeplanten lastig vallen? Lees dan verder in dit artikel.

Mindfulness theeset
Alles moet snel en gehaast, wanneer nemen we echt de tijd? Juist, tijdens een kopje thee. Playful Self is een theeset die je hartslag en ademhaling aan je terug koppelt. Waar een Jawbone Up of NIke Fuelband je alleen info geven over de activiteiten die je gedaan hebt kun je met dit servies direct merken of je te gejaagd bent. Ideaal voor tijdens mindfulness momenten lijkt mij.

2 manieren om matcha te maken 
Wil je aan de slag met matcha en geen idee hoe? Bekijk deze filmpjes.

How to: aromacups
Om thee goed te reiken en te proeven kun je aromacups gebruiken. Tijdens de thee opleiding maken wij er vaak gebruik van. In deze Podcast van Teaformeplease leert Nicole je er alles over.

Matcha ijs
Bij zomer hoort ijs. En het lekkerste ijs, dat maak je zelf. Dit recept staat op dit moment bij ons in de vriezer. Matcha in combinatie met bosvruchten is al hemels en in ijs vorm.. Wauw!

Boost your brain
Dat thee goed voor je is, dat wisten we natuurlijk al lang. Wetenschappers van de Newcastle University hebben een onderzoek gedaan naar de hersenactiviteit na het drinken van thee, uitkomst daarvan lees je in dit artikel.

 

Fijne zondag!

Follow my blog with Bloglovin

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *