Sunday Steep #10

De hele week verzamel ik mooie artikelen en interessante weetjes over thee. Op zondag deel ik ze met jullie in deze rubriek, de Sunday Steep. Zet je lekkerste thee, ga er goed voor zitten en veel leesplezier!

Is Da Hong Pao een blend?
De originele Da Hong Pao theestruiken zijn niet allemaal van dezelfde cultivar. Het kan dus zijn dat de DHP die je gedronken hebt van meerdere cultivars komt, en dus technisch gezien een blend is. Scandalous Tea zocht het voor je uit.

Sri Lanka
Afgelopen keer hebben we in de Theesommelier opleiding Sri Lanka behandeld, we dronken daarbij verschillende theeen uit verschillende regio’s van het land. Om me voor te bereiden op de toets ging ik op zoek naar Ceylon thee artikelen. In de NY Times vond ik dit verslag over Sri Lanka, een prachtig reisverhaal over het land, haar geschiedenis en een beetje thee.

Folklore
Ik krijg geen genoeg van mooie serviezen, mokjes en theepotten in alle soorten en maten. Toen ik afgelopen week een mailtje kreeg van Folklore met hun nieuwe ceramics, kon ik niet anders dan dit met jullie delen. Thee zal er alleen maar mooier op worden in de Small Maiko Bowl, toch?

Sisline thee?
Gisteren probeerde ik in Den Haag sisline thee, volgens de barista komt deze Afrikaanse thee ook echt van de theeplant. De bladeren ruiken erg sterk naar eucalyptus en zien er groot uit zoals laurier. Eenmaal thuis besloot ik het internet af te struinen naar dit kruid. Bij Hotsoup is het te koop, mocht je het ook willen proeven.

Fijne zondag!

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *