Sunday Steep #1

De hele week verzamel ik mooie artikelen en interessante weetjes over thee. Op zondag deel ik ze met jullie in deze nieuwe rubriek de Sunday Steep. Zet je lekkerste thee, ga er goed voor zitten en veel leesplezier!

 

Paarse thee
Nicole van Tea for me please schreef voor The Daily Tea een artikel over paarse thee. Door een mutatie maakt de theeplant een hogere concentratie anthocyaan aan en geeft de theebladeren hun paarse kleur, dit zelfde stofje geeft ook aan bosbessen hun blauwe kleur. Het is jammer dat je moet betalen voor de rest van het artikel, maar het is zeker de moeite waard.

Thee met boter
Bulletproof coffee is in Amerika een regelrechte hit, maar het oorspronkelijke recept is toch echt met thee. Sander van Thee aan Zee dook in de wereld van Bulletproof Coffee en maakte er weer thee van. In zijn blog vind je het recept voor Bulletproof Tea.

Thee met melk
Drink je graag thee met melk? Schenk je dan eerst de melk in, of eerst de thee? The Guardian zocht het voor je uit.

Teapot house
Er zijn huizen in alle maten en vormen, dus waarom niet een huisje in de vorm van een theepot? Deze staat ook nog eens te koop.

Matcha
Ik vind het ontzettend interessant om te lezen wat thee doet in je lijf en wat voor effecten het heeft. Helemaal mooi als een artikel ook wetenschappelijk onderbouwt is. Wil je weten wat voor invloed Matcha heeft op je hersenen? Lees snel verder op het blog Skillcollector.

Dutch Tea Championship
Afgelopen donderdag vond tijdens de Horacava de Dutch Tea Championship plaats. Karlijn Dapper van Tea Lifestyle ging ervandoor met de eerste plaats. Op het blog van Alledagenthee lees je hoe Jessica haar deelname heeft ervaren.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *