Amsterdam Coffee Festival

Af en toe zondigen met koffie als theeliefhebster? Ik vind dat heel okee. En daarom bezocht ik vorig weekend het Amsterdam Coffee Festival. Nee wacht, was dat echt alweer 2 weken geleden? Wat vliegt de tijd voorbij! In het kader van beter laat dan nooit, hierbij mijn verslag over koffie, koffie en thee.

Samen met vriendinnetje Marthe stapte ik rond 11.30 de NDSM werf op. Tijd genoeg om alvast een rondje te doen voordat om 13.45 de teajam met Kiona Malinka begint. Het is al aardig druk op het festival. Bij Boot Koffie proeven we de eerste espresso’s. Man, dit wordt een overdosis aan cafeïne vandaag en dit was nog maar de eerste. Tot mijn vreugde zijn er ook genoeg thee standjes te vinden.

Chalo Chai Tea
Chalo
is een bedrijfje wat me opvalt. De geur van chai komt je tegemoet zodra je dichterbij komt. Het is er druk, veel mensen aan het proeven. Daarbij staan er een stel enthousiaste mensen van alles te vertellen over Chalo. Ik heb het genoegen om met Gita, de oprichtster van Chalo, te spreken. Vol passie vertelt zij hoe ze is begonnen met de chai tea en wat voor een avontuur het was. Ze vertelt ontzettend inspirerend, het maakt dat ik zelf direct naar India wil op zoek naar chai tea. Maar dat hoeft niet, Gita heeft prachtige chai melanges gemaakt voor thuis. De masala chai latte is goed pittig. Van Marthe proef ik de lemongrass chai. De drankjes hebben een mooie balans in de specerijen. Ook fijn dat er verschillende blends, kun je afwisselen. Echt een hug in a mug, ik ben fan!

DSC_0022

 

Tea geeks
Volgende stop: Yumchatea. Ook hier is het druk. We krijgen gelijk een thee te proeven, een Oriental Beauty met een mooie volle smaak. We raken in gesprek met Koh. Hij vertelt over Yumchatea en waarom ze als computer science geeks op zoek zijn gegaan naar thee. Ze reisden de wereld af naar kleine theeboeren voor de mooiste blaadjes. Dat heeft geleid tot een prachtige collectie losse theeën. We krijgen van Koh een doosje met bèta thee, voor deze theeën moet de zetmethode nog uitgezocht worden. Leuk om thuis mee te experimenteren!  De mannen van Yumchatea weten duidelijk waar ze over praten. Zo zie je maar, thee is ook heel stoer.

DSC_0027 DSC_0026

 

Onderweg naar The Lab stoppen we nog bij Stooker Roasting Co om een filterkoffie te proeven, ik besluit wat filterkoffiebonen mee te nemen.

Teajam
Met een hotdog nemen we plaats op de bankjes in The Lab. Collega-theeblogster Nikki van leuketheetjes zit er al. Kiona is nog bezig met haar mooie serviesgoed uitstallen dus Nikki en ik kunnen fijn even bijpraten. Kiona begint met haar verhaal en al snel blijkt dat we zelf aan de slag mogen. Nikki bijt de spits af met een Tie Guan Yin. Ik ga aan de slag met de thee die ik zojuist van Yumchatea heb meegekregen. In een gaiwan bereid ik de groene blaadjes en de eerste indruk is zeker goed, een mooie groene groente geur komt omhoog die ook terug te proeven is. Diverse theeën gaan rond om te proeven. Met verschillende theeliefhebbers rond een grote tafel om thee te zetten, wat ontzettend leuk en leerzaam, ik krijg er zoveel inspiratie van! Ideeën genoeg om thuis mee aan de slag te gaan.

DSC_0030  DSC_0035

 

Omdat Marthe richting huis gaat na de teajam ga ik nog een rondje over het festival met Niels en Lisa die ook vanuit Breda gekomen zijn.

Theereis
Bij de stand van ITC Academy blijf ik hangen om met Deirdre van OriginTrips te kletsen. Ze is net terug uit Yunnan voor een theereis en daar wil ik alles over weten. Deze provincie in China is de geboorteplaats van thee, dat moet wel een mooie trip geweest zijn. Deirdre vertelt dat het intens was. Ze is er al een keer eerder geweest, en toch was deze keer weer compleet anders. Wat lijkt dat me mooi, naar China of Japan en alleen maar met thee bezig zijn. Ik ga er hard voor sparen want Deirdre heeft me verteld dat voor volgend jaar Japan op het programma staat.

Niel, Lisa en ik maken ons rondje af en vertrekken dan richting het Westergas Terrein voor de Rollende Keukens. Een perfecte afsluiting voor deze dag. Ondanks de koffie is dit voor theeliefhebbers ook het perfecte event om kennis te maken met nieuwe merken, accessoires en om te netwerken.

 

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *