Matcha Granola

Afgelopen weekend was het tijd om weer eens de keuken in te duiken, en niet zomaar: mijn granola was op. Ik houd van bakken en lang in de keuken staan, zeker voor granola, die maak ik graag zelf en is snel klaar. Ik heb al vele recepten uitgeprobeerd en heb mijn succesrecept na vele baksessies gevonden. Geïnspireerd door het boekje Koken en bakken met matcha thee, besloot ik te experimenteren met de groene poeder thee. In het boekje staat ook een recept voor granola, maar ik blijf toch bij mijn eigen vertrouwde recept.

De matcha die ik gebruik is van Aiya, de Ceremonial Matcha Hikari. Zonde zou je misschien zeggen, je moet wat als je geen cooking grade in huis hebt! Voeg de honing naar eigen smaak toe, het maakt de granola zoeter en maar kan de matcha naar de achtergrond drukken. Je zou zelfs de honing na het bakken weg kunnen laten.

 

Oké, time to bake! Dit heb je nodig:

  • 150 gr havermout
  • 75 gr speltvlokken
  • 75 gr pistache noten
  • 4 el zonnebloem en pompoenpitten
  • 2el lijnzaad
  • 2 el kokosolie
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 tl matcha
  • 1 eiwit
  • honing
  • snuf zout

Verwarm de oven voor op 150 graden. Meng de havermout, speltvlokken, lijnzaad en zonnebloempitten in een grote kom. Hak de pistachenoten en schep deze door het mengsel.

Verwarm in een pannetje de kokosolie, zodra deze helemaal gesmolten is voeg je de kaneel en het zout toe. Even goed verwarmen en dan giet je het kokosmengsel erbij in de grote kom. Schep alles goed door.

Splits in een andere kom het eiwit van het eigeel. Klop het eiwit stijf, zeef en klop beetje bij beetje de matcha door het eiwit. Het is belangrijk om kleine beetjes per keer te doen omdat je anders klontjes krijgt. Schep het eiwit in de grote kom, vouw het voorzichtig door het granolamengsel.

Verdeel de granola over een met bakpapier beklede bakplaat. Druppel wat honing over het mengsel en schuif het dan in de oven. Bak de matcha granola voor ongeveer 30 minuten zonder omscheppen tot het goudbruin is.

Haal de granola uit de oven en druppel er nog wat honing over. Laat de granola helemaal afkoelen op de bakplaat en breek in grote stukken.

 

De matcha granola is extra lekker met frambozen.

Enjoy!

matcha granola

Follow my blog with Bloglovin

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *