Deconstructed chai tea

Het is geen geheim, ik ben een sucker voor een chai tea latte. Die verwarmende kruiden in de thee doen het altijd goed, zeker op de (hopelijk) laatste koude dagen van deze winter. Vaak maak ik het door koud water met kruiden een nacht in de koelkast te zetten, dan te verwarmen met melk en thee. Daar gaat best wat tijd in zitten. Maar soms heb ik geen zin om het zo uitgebreid te maken, dan wil ik gewoon gelijk genieten van de chai. Dat bracht me op dit idee, een deconstructed chai tea.

Het recept is heel eenvoudig. Zet een mooie assam of ceylon met water van 95 graden en schenk in een grote mok. Kies een aantal kruiden en gooi de erbij in de mok, even laten trekken en het is klaar voor jouw genietmomentje. Je kunt er eventueel nog warme melk bij doen als je een latte wilt.

De chai thee kruiden:

  • gember
  • kruidnagel
  • kaneel
  • kardemom
  • steranijs
  • peper
  • nootmuskaat

Zelf houd ik heel erg van gember en kaneel. Om het nog wat meer chai te maken doe ik er nog wat kardemom bij voor die typische smaak. Wil je meer pit? Ga dan voor gemalen peperkorrels of kruidnagel. De hoeveelheid ligt er echt aan wat jij zelf lekker vindt. Experimenteer met de verschillende kruiden samen en geniet van je deconstructed chai!

 

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *