Fenix Food Factory Rotterdam

Ik houd van Rotterdam, er gebeurd zoveel in die stad. Met veel nieuwe ondernemers en bruisende initiatieven, is er op elke straathoek wel iets te beleven. Mijn nieuwe favoriete hangplek is de Fenix Food Factory op Katendrecht.  Vanaf Hotel New York loop je over de Rijnhavenbrug er zo tegenaan. Katendrecht is een steeds meer opkomende wijk in Rotterdam. Dat begon al jaren geleden met de verkoop van kavels waar bewoners een eigen invulling konden geven aan hun nieuwe huis.

In de Fenix Food Factory hebben verschillende ondernemers hun krachten gebundeld en kun je terecht voor brood, kaas, vlees, koffie, Rotterdams bier en de eerste ciderwinkel van Nederland. Opvallend is de passie waarmee de ondernemers over hun producten praten en uitleg geven, ze weten wat ze verkopen en hebben echt kennis over hun producten.

Als wij aankomen is het er al gezellig druk, het is dan ook rond lunchtijd. Daarbij is dit weekend ook het Fenix Streetfood Festival. Na een rondje lopen halen we een kaasplankje bij Booij Kaasmakers met uitgebreide uitleg over de kaasjes. Koffie en thee halen we bij Stielman koffiebranders, Tim bestelt ook een gemberboterkoek. Wat een goddelijk gebakje, hier moet ik het recept van hebben! En dat krijg ik met complete uitleg, heerlijk! Omdat we nog niet vol zitten haalt Tim bij Jordy’s Bakery 2 grote havermoutkoeken en nog meer koffie.

Na een rondje Katendrecht besluiten we bij de FFF te blijven om te eten, keus genoeg bij de verschillende foodtrucks. Bij CiderCider haalden we cider voor een feestje ‘s avonds en werd mij uitgebreid uitgelegd waar de cider vandaan komt en hoe deze smaakt. Degene met vlierbloesem was mijn favoriet. Na het eten haal ik bij Allegaartje een Koreaanse groene thee met gepofte bruine rijst, een must try! De gerookte smaak van de rijst met de groene thee is echt een heerlijke combinatie.

Fenix Food Factory is een plek om bij de komen van de drukte van de stad, onder het genot van de ambachtelijke producten van deze topondernemers, zeker de moeite waard om een stukje voor te lopen.

DSC_0270

Aan de kade van de Rijnhaven.

DSC_0273

Uitzicht op Hotel New York en de Euromast.

DSC_0272

Binnen is het ook erg gezellig.

DSC_0274 DSC_0277

Dit was het kaasplankje.. En de befaamde gemberboterkoek met de theeën van Stielman, ik ging voor de Korea Jeju Oolong.

 

DSC_0275 DSC_0276

De koeken van Jordy’s Bakery.

 

DSC_0285

Cheers!

DSC_0289

De Koreaanse groene thee met gepofte bruine rijst.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *