P & T in Berlijn

Wat een heerlijk weekend! Vrijdagochtend vroeg vertrokken we richting Berlijn. Ik had van te voren een lijstje gemaakt met thee hotspots en andere bezienswaardigheden. Omdat ik nog nooit in Berlijn was geweest, vond ik de bezienswaardigheden net wat belangrijker dan de theezaakjes. Voor P & T maakte ik wel een uitzondering.

De winkel in Mitte vind je aan de Alte Schönhauser Strasse. Het is een ruime lichte zaak en prachtig ingericht. Ik houd hiervan, het hout en het wit, het maakt dat de producten goed opvallen. De winkel heet dan wel Paper and Tea, er staat duidelijk meer thee, het papier vind je wel weer terug in de prachtige verpakkingen. Bij elke thee staat een geurpotje, zodat je de blaadjes kunt zien en ruiken. Helemaal fijn, kunnen we goed de blaadjes inspecteren. De verkoper zegt ons, dat als we de thee niet goed ruiken dat we het even moeten zeggen, dan zal hij nieuwe blaadjes pakken. Alle theeklassen zijn aanwezig en ook kruiden infusies zijn goed vertegenwoordigd. Daarbij heeft elke thee een andere afbeelding en dat maakt het geheel overzichtelijk. Er staan prachtige gaiwans en yixing theepotjes in de winkel, die gaan wel wat boven mijn budget. De serviezen zijn mooi afgewerkt en vooral de bronskleurige op de tafel vind ik bijzonder. Keus genoeg dus!

Voor mijn verjaardag zoek ik de Be-Bop uit, een klein wit travel theepotje met kop, daarover later meer. De thee uitzoeken is nog een opgave, zoveel keus. Gelukkig heeft P & T daar een oplossing voor, een doosje met 6 verschillende theeën. Ik neem een doosje witte thee mee om thuis uit te proberen.

P & T is het soort winkel dat ik mis in Nederland, een winkel waar thee de hoofdrol heeft, waar ik graag voor zou omrijden. Ik mis hier alleen een plekje om de thee te proeven, dat zou mijn beleving helemaal afmaken.

DSC_0149 DSC_0150 IMG_20150208_091809

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *