Thee hotspots in New York

Tea is taking over the world, en dat merk je in New York. Op elke straathoek vind je koffietentjes, waar ze ook mooie theeën verkopen. Daarnaast zijn er ontzettend veel theezaken, dus als theeliefhebber hoef je niet lang te lopen voor je dagelijkse tea fix. Er zijn er zoveel in New York en het lijkt of er dagelijks nieuwe bijkomen. Dit zijn de thee hotspots in New York waar wij zijn geweest.

DavidsTea
Deze keten vind je met 3 vestigingen op Manhattan en 1 in Brooklyn. Het zijn gezellige shops met een kleurig interieur. Je hebt hier keus uit 150 soorten thee, gearomatiseerd of goed gezette pure thee.

Argo
Argo is een leuke theezaak, al had ik hier het idee dat ze meer gearomatiseerde theeën schonken dan pure. Desalniettemin een goede plek voor een take away tea.

Grounded
Bij Grounded Coffee was ik verrast door de mooie losse theeën, helaas geen aandacht voor de zetmethode of watertemperatuur.

Harney & Sons
Er moeten meer van dit soort zaken komen in Nederland, dat mis ik echt. Simon Levelt komt het meest in de buurt denk ik. Mooie zaak, veel keus in thee en accessoires, en je kan er prima zitten.

Teavana
Veel gearomatiseerde theeën en blends. Gelukkig ook wel pure thee, en een hele fijne plek om te zitten.

MatchaBar
Ik vind het zo jammer dat we hier niet geweest zijn, nog elke dag spijt van.. Als je van matcha houdt moet je hier echt heen.

Ippodo
Je Japanse tea fix haal je bij Ippodo. Bereid je voor op de rust en kijk je ogen uit.

One girl cookies
Bij One girl cookies zijn wij geweest voor een Dona Chai tea. Dit bedrijfje uit Brooklyn maakt zelf een chai tea concentraat en kun je bij verschillende zaakjes drinken. Heel anders dan de chai tea die ik gewend ben, deze is namelijk zoet en niet zo spicy. Moet je zeker even proeven.

 

 

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *