Leukste koffietentjes in New York

Naast thee drink ik ook graag koffie, een goed gezette espresso of een mooie latte. In New York ging ik op zoek naar de leukste koffietentjes met de beste koffie. We hebben er behoorlijk wat gezien, hieronder vind je mijn favorieten.

DSC_0368

Oslo Coffee Williamburg is een goede plek om de dag te beginnen. Wij logeerden vlakbij de vestiging in Williamsburg, ideaal gelegen onderweg naar de Subway. We bestelden hier dus graag een take-away coffee. Je hebt hier keus uit verschillende zelf geroosterde koffies en ook single origins. Gezellig zitten kun je hier niet, wel kun je even lezen in de locale krantjes tijdens het wachten op je koffie.

DSC_0371

Bij Grounded kun je naast koffie ook terecht voor heerlijke thee. Wij kozen hier voor een koffie met Sumatra French Roast en een Makaibari 2nd Flush. Je kunt hier fijn binnen zitten, ondanks dat het een grote zaak is is het er wel vaak druk. Buiten onder de luifel staat een klein bankje, hier kun je heerlijk vertoeven en opladen om verder te struinen door West Village.

DSC_0412 DSC_0413

Kaffe 1668 is echt een zaakje waar je heen moet als je in de buurt bent, wij zijn in de vestiging in de buurt van het WTC geweest. Veel koffie keus en leuke barista’s die je van alles vertellen over de koffie, de eigenaars en je ook nog eens doorsturen naar andere leuke koffietentjes in Brooklyn. Ik dronk een Hacienda Esmeralda uit Panama.

DSC_0435

Haal bij Brooklyn Roasting Company een to go, loop richting Dumbo, ga bij Jane’s Carousel zitten en genieten van het uitzicht. Wat is er fijner dan een lekkere koffie en dat uitzicht..

DSC_0502 DSC_0503

In Williamsburg zitten veel leuke koffie zaakjes. Sweetleaf werd op getipt door de barista’s van Kaffe 1668 en is een fijne plek om te zitten. Echt een huiskamer gevoel kreeg ik hier, weggezakt in een grote leren fauteuil bij het raam. Achterin de zaak zit een makelaarsbureau en is het interieur heel anders, ziet er wel apart uit. Bestel hier een espresso en je zult zeker niet teleurgesteld worden, bestel ook zeker een pearcrumble als je hier bent.

DSC_0543

La Colombe zochten we speciaal op vanwege de cold brew. Alles draait hier om koffie, en die cold brew moet je zeker proberen!

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *