Ippodo Tea New York

Ippodo Tea is een bijna 300 jaar oude Japanse theezaak met een vestiging in Kyoto en een vestiging in Tokyo. En sinds april 2013 dus ook in hartje New York!

Op het moment dat je de winkel binnen stapt waan je je in Japan. Het is zo rustig in de winkel, het maakt dat ik me wat ongemakkelijk voel. Je raakt zo snel gewend aan de drukte in New York, dit is echt een oase. Wel erg fijn om even bij te komen. Achterin de zaak is een theeproeverij bezig, alles wordt voor de gasten uit de kast gepakt. Ik versta er jammer genoeg niets van, geen idee wat ze aan het proeven zijn.

Er komt een kleine Japanse dame naar ons toe en vraagt of ze iets voor ons kan betekenen. We besluiten voor een Matcha te gaan, om mee te nemen. Tim gaat voor een shaken koicha (thick matcha) en ik kies een traditional usucha (thin matcha). In alle rust maakt de dame onze matcha’s klaar. De shaken koicha bereidt ze in een soort cocktail shaker, af en toe wordt de deksel opgemaakt om te kijken hoe de thee eruit ziet. Ik begin me te ontspannen, geniet van het moment. Dan is mijn traditionele versie aan de beurt, er wordt een chawan te voorschijn gehaald, de chasen ligt al klaar. In snelle bewegingen wordt de usucha geklopt, de dame gaat helemaal op in de bereiding.

Ik neem een slokje, de groene thee ontploft in mijn mond. Dit is de mooiste matcha die ik ooit dronk. Dan gaan we terug de straat op, de drukte in, maar van binnen helemaal zen.

 

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *